top of page

BIOGRAFIE

Sander is naast zijn jarenlange werkzaamheden voor C. Bechstein Pianofortefabrik AG. als adviseur nu actief als pianist, toetsenist, producent, componist en arrangeur van verschillende nationale en internationale producties. Op het moment treedt hij op met Sonny’s Inc., Lange Frans, Jeroen van der Boom, René Froger, Xander de Buisonje, Edsilia Rombley en Berget Lewis.
Naast grote concerten is Sander regelmatig te zien en te horen tijden trainingen aan zorgprofessionals en mantelzorgers van mensen met dementie. Met de voorstelling "De dementie van Jet en Harrie" van Ervarea kreeg hij samen met zijn collega's een oorkonde uitgereikt door Alzheimer Nederland. Inmiddels verzorgd Sander al jaren muziektherapie, niet alleen in de zorg-sector maar aan iedereen die hij daarbij kan helpen. Muziek is plezier, muziek is troost en muziek geeft kracht.

Sander heeft zijn studie gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, het Hilversums Conservatorium en is aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam afgestudeerd. Door de brede muzikale interesse van Sander heeft hij een geheel eigenstijl ontwikkeld. Zo is hij o.a. te horen in de jazz, soul, blues, pop, R&B, wereldmuziek, Hip Hop en Dance.

Sander is product specialist voor Yamaha Music Europe en maakt tevens deel uit van het Yamaha Key Expert Program.

bottom of page